Ja sigurno nijesam najpogodniji za onoga koga treba pratiti bilo u ovim gigantskim varijantama bilo uopste u treningu. Svaka rotacija koju vidis da rade Pedja, Milos i momci iz Koloseuma je unaprijed pripremljena i svaka vjezba ima tacno mjesto kada i zbog cega se bas tada izvodi.
Ja ne radim tako. Treniram potpuno instiktivno, tako volim, i vrlo je moguce da me nadzire i planira mi trening neko od gore navedenih moj bi trening bio bolji, kompletniji etc...
Preporucio bih vam da pogledate klipove gdje Milos radi sa Wolfom, i ako je ikome ista nejasno poslije toga bi stvar trebala da se promjeni.
Evo kao dodatak cijeloj prici ipak cu upotpuniti jednom malom rotacijom koju volim da odradim za grudi, mozda nekome bude zanimljiva.
Nakon rotacije u kojoj radim 4-5 vjezbi sa slobodnim opterecenjem - kosi, ravni, kontrakosi potisak tegom ili bucicama i 1-2 varijante razvlacenja (ne uvijek po ovom redoslijedu), prelazim na sledecu rotaciju:
Propadanja na razboju sa opterecenjem (obicno je to 30 kg), uradim 10-12 preciznih ponavljanja, kontrolisano dolje, eksplozivno/kontrolisano gore, bez lokovanja laktova, noge su mi malo ispred mene, dvije 15 kg teske ploce izmeju njih, privezane sajlom oko struke +
Brzo svucem tegove i uradim jos 8-10 ponavljanja na razboju +
Odmah pored razboja mi se nalazi masina za razvlacenje (ona na kojoj moze da se radi i zadnje rame) na nju uradim sledecih 10 ponavljanja, kontrolisano/sporo se otvaram, maksimalno istezanje i boom idem gore sa jakom kontrakcijom u vrhu pokreta +
Prelazim na vertikalnu masinu za potisak na grudi - opet ista forma, sporo dolje, maksimalno istezanje i eksplozija sa kontrakcijom prema naprijed, opet 10 ponavljanja +
Sledeca na redu je masina za koso razvlacenje - masina koju nikada ne koristim u klasicnim setovima jer je opterecenje nedovoljno, ipak ovdje i u ovom trenutku je idealna, sa cijelim stalkom, kao i kod prethodne, opet isti tempo, istezanje i kontrakcija, 10 ponavljanja +
Ukrstanje sajlama na kros masini i zadnjih 10 ponavljanja.
Kada sam ON, uradim 5 setova prve rotacije sa slobodnim opterecenjem, i 5 setova ove druge sa razbojem i masinama (s tim da u kasnijim setovima izbacim prvi set sa opterecenjem jer jednostavno mi je vrlo tesko da uopste radim razboj)....
Sve masine pripremim prije nego li krenem, opterecenje je adekvatno da mogu da uradim propisani broj ponavljanja i ono nije "lako".
Ja sam krupan i prilicno jak i vjezbanje na masinama koje su mi na raspolaganju bez ovih rotacija tesko da bi me stimulisalo na bilo sto, zato kada treniram na ovaj nacin em koristim ovaj vrlo napredan i efikasan protokol em implementiram opremu koju inace i ne koristim, tako da na jedan potpuno drugaciji nacin i to sa dvije strane (protokol gigantskih steova + oprema koju inace ne koristim) stimulisem rast!
Kao sto rekoh, kako ja izvodim rotacije nije vjerovatno potpno u duhu Milosevih, Pedjinih rotacija, koje su sigurno bolje isplanirane, ali eto to je nesto sto ja radim...
Takodje, za razliku od ovih takmicara, ja ne radim iz nedjelje u nedjelju samo ovu vrstu treninga - Ako se to zeli raditi, ovo gore sto sam napomenuo je kljucno, i ko je pratio sta Sarcev radi zna da koristi gomile novih vjezbi, koje su usmjerene na to da misice stimulisu iz najrazlicitijih uglova, u drugacijim rotacijama i uvijek se postize pravi i puni efekat, tako se i sigurno moze trenirati mnogo cesce na ovaj nacin, nego li ako se uvijek koriste jedne te iste rotacije, a da pri tom rezultati i dalje dolaze.
Ja radim recimo nedjelju gigantskih setova, nedjelju u opsegu od 6-8, nedjelju u opsegu od 10-12 ponavljanja, mada kao sto rekoh to je kod mene sve instiktivno, kako se kada osjecam, bez nekog preciznog plana, uzivam u svojim odlascima u teretanu i treningu, i vjerujem da ako ispostujem ono van gyma rezultati dolaze, a ako ne, dzabe sve moguce rotacije i proliveni znoj u samom klubu...
Eto nije kompletan odgovor koji si trazio, ali mozda ce i ovo biti zanimljivo i podstaci i druge da nabace svoje varijante treniga.