BIVŠI TRENER INTERA TVRDI DA JE ZNAO DA MU JE MORATI SPREMIO OTKAZ
MANĆINI: Lagao me mjesecima
Bivši trener Intera Robeto Manćini tvrdi kako je od prvog momenta znao da će dobiti otkaz od predsjednika kluba Masima Moratija. Laži, podmetanja i podjele u svlačionici dovele su do Manćinijevog odlaska i praktično su izazvale tuču prilikom njihovog posljednjeg razgovora, navode mediji u Italiji.
Prema “Il Giornale”-u, susret između Manćinija i Moratija trajao je samo 14 minuta i u pitanju je bila žestoka rasprava u kojoj je Morati pokušavao da ostane hladan i miran, dok se Manćini nije trudio da sakrije bijes.
“Il Giornale” navodi tok razgovora:
MORATI: Zdravo, Roberto, kako si?
MANĆINI: Dobro sam, hvala.
MORATI: Kako ti je porodica?
MANĆINI: Dobro, hvala.
MORATI: Roberto, imam loše vijesti za tebe.
MANĆINI: Znam.
MORATI: Moraću da te pustim da odeš.
MANĆINI: Ne, ti želiš da ja odem, to je drugačije.
MORATI: Ne, nemoj da pričaš takve stvari. Znaš, tim, pričao sam sa njima i nešto nije u redu. Zato je bolje da napravimo promjene.
MANĆINI: Ne pričaj svašta, već si računao na Murinja, još u januaru.
MORATI: Ne, nikako, nije tako kako misliš da jeste.
MANĆINI: Neee! Pričao si mi razne priče i laži mjesecima. Uvijek sam se ponašao na pravi način i nikada te nijesam lagao. Ovu odluku ne mogu da razumijem.
MORATI: O čemu pričaš? Ne budi takav, poslušaj me!
MANĆINI: Šta da slušam? Nijesi čak ni uživao u ovom “skudetu” koji smo osvojili na stogodišnjicu od osnivanja kluba.
MORATI: Kakve to veze ima sa ovim? Smiri se i razgovarajmo na miru.
MANĆINI: S obzirom da me „puštaš da idem“, ne moram čak ni da te slušam.
MORATI: Nećemo da na ovakav način sve završimo, hajde makar da pričamo o dobroj isplati za tvoj odlazak.
MANĆINI: Ne želim tvoju dobru isplatu, moraćeš da me platiš za moj četvorogodišnji ugovor i to neću umanjiti ni za jedan jedini euro. Ali ne brini, o ovome ćeš razgovarati sa mojim advokatima, ja sam završio.
Roberto Manćini je, u međuvremenu, povezivan sa Čelzijem, dok Inter još uvijek nije zvanično objavio Murinjov dolazak.
Morati će svom bivšem treneru morati da isplati 30 miliona eura kompenzacije.