.....UH nisu gradivna materija i od njih neces i ne mozes da dobijes misicnu masu..niakda i nikakko.....taj vissak sto dobijes i sto ti znaivas masom je visak kalorija unesen putem konuzmiranja UH i uglavnom tj vecinom sto ne bude potreseno kao energija,pretvara se u salo..[/quote]
ti nemas cega da se bojis...dakle...dok god si optimalno izracunao svoj unos belacevina nema bojazni od nicega....ali ukoliko prtereas sa bilo cim drugim A STO JE VEOMA LAKO I MOGUCE...doalzi do talozenja viska tj masti..[/quote]
Pedja, u pravu si, ja to naravno znam, jer kad bi UH bili grdivna materija mnpgp lakse bi se dobijalo na kvalitetnoj masi, ali ti to sve posmatras sa profi tacke gledista, ali 90 % ljudi na ovom forumu se nece takmiciti pa im nije bitna bas svaka svakcijata kalorija i gram masti, pa sam samo rekao da ako hoce da "raste" a nije na nekoj teskoj definiciji moze sebi da dozvoli i izvesne UH. Podrazumeva se da su protein i lanci Amino kiselina kljucni faktor za izgradnju ali eto vecina Gainera se zasniva na UH a oni su za nabijanje mase, nisam rekao misicne a posto salo nikome ne treba jebi ga, mora da se malo dobije i na tome, pa se posle skine i td.
To je ona vecita fora, 'ocu li da imam obim ruke 40 cm ili ce da mi se vide plocice a imacu 30 obim? Mislim razumes sta hocu da kazem.
Nego Pedja, ja cesto imam neke napore pored treninga i kad se vratim iscrpljen kuci desi mi se uzasna stvar, prvo dodjem cesto oko 23,00 h a onda pojedem neki koliko toliko proteinsi obrok, ali mi se jako trazi slatko i onda pojedem neko sranje poput kiflica sa kremom ili tako neki prost secer da se malo oporavim i onda razmisljam kad legnem- DA LI to sto sam pojeo odlazi odma' u MAST ili to mogu sutra da potrosim na treningu u vidu UGLJENIH HIDRATA
??
Jer nekad imam osecaj da sam se taj dan tako uzasno mnogo istrosio da sta god da pojedem pa makar saku masti, nece mi biti mnogo.[/quote]...ONO STO TI JE VISAK..A OBICNO U 23.00 SVAKI OBLIK uh JE VISAK PRETVARA SE U AST..I JOS POGTVO ZBGO TOGA STO IDES DA SPAVAS..