Evo i njenog intervjua nakon odbranjene titule:
Jelena: "Titula dobar znak pred RG"
Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da je prezadovoljna pobedom na turniru u Rimu. Jelena kaže da bi trijumf u glavnom gradu Italije trebalo da bude dobar znak uoči nastupa na drugom Gren slemu turniru sezone u Rolan Garosu. "Pila sam šampanjac, uživam u uspehu i to je sjajan osećaj. Međutim, prava provera me čeka u Parizu. Volela bih da u sličnom raspoloženju krenem i na jednom od najznačajnijih svetskih turnira", rekla je 23-godišnja Srpkinja.
Jankovićeva je u Rimu odbranila titulu i osvojila ukupno šesti WTA trofej u karijeri, ali je istakla da protiv Francuskinje Alize Korne nije pružila sve što može uprkos ubedljivoj pobedi (6:2, 6:2).
Jelena je ocenila da je Korneova "sagorela" u duelu protiv nje, istakavši da je talentovana i da joj tek predstoje velika takmičenja.
"Ona je za mene bila sasvim nepoznat protivnik. Nisam igrala kako umem i nisam znala šta da očekujem, ali je na kraju sve ispalo kako treba. Drago mi je što sam izdržala pritisak i sada uživam u šampanjcu", izjavila je od ponedeljka treća teniserka sveta.
Jankovićeva je dodala da razume 18-godišnju protivnicu, koja je plakala posle meča karijere.
"Znam kako se oseća, jer niko ne voli da gubi, posebno kada dođe do finala. Mnogo puta sam bila u takvoj situaciji, ali neću ništa otkriti ukoliko kažem da se do uspeha dolazi isključivo mukotrpnim radom. I ja sam plakala, ali od sreće. Teško je da kontrolišem sve ovo, ali ću sve učiniti da iz godine u godinu budem sve bolja", zaključila je Jelena.
Izvor
B92