Hvala Kralju, hvala Tanja, hvala Pedja. Bas lepe reci.
Taman sam mislio da ste me zaboravili ovih mesec dana, kad lepog li iznenadjenja.
Te 2004. bio sam presrecan da imam slike sa Hristovim jer je on tada vec bio zvanicni prvak Evrope, malo pre nego sto ce postati svetski prvak.
A eto, ispostavilo se da mi je dosta kompetentnih ljudi reklo da je tada (na Zlatiboru) trebalo da budem plasiran ispred njega. Srecan sam sto su me uopste poredili sa njim.
Tanja, pa ja se trudim da uvek budem bolji nego sto sam bio ali mi iz raznih, uglavnom finansijskih razloga to ne uspeva. . Imam snaznu zelju da to ostvarim naredne jeseni.
Pedja... trening odnosno njegove specificnosti...
Obicno se u masi drzim klasike, piramidalni trening. Ne volim da preterujem sa tezinama iz "bezbednosnih razloga " pa uvek radim 8-12 ponavljanja.
Definicija... razni sistemi treninga se spominju po forumima. Jedan broj takmicara ima isti trening i u masi i u definiciji. Ja tu ne eksperimentisem mnogo. Radim onako kako sam naucio jos pre 14 godina. Zasto bih kvario nesto sto obicno daje dobre rezultate? Dakle, posto sa jednom osnovnom vezbom na treningu dovedem krv u misic (2 serije ispod 10 ponavljanja), prelazim na cist trening za definiciju. Izaberem izolacione vezbe (8 za noge, 7 za ledja, 6 za grudi, 4 za rame, triceps i biceps i 2 za trbuh) i na jednom treningu odradim jednu misicnu partiju. Jednu ujutru a drugu uvece, i trbuh na oba treninga. Za tri dana prodjem telo, znaci nedeljno dvaput. U tome uspevam zato sto su tezine male. Da su vece tezine , ne bih uspevao da se oporavim za tri dana.
Tezine su tolike da u seriji mogu da odradim 12 do 20 ponavljanja. Svaka vezba sastoji se od 4 serije. Pauza izmedju serija je minimalna, tek da udahnem nekoliko puta. Prakticno, ceo trening predstavlja jednu ogromnu gigantsku seriju. Trudim se da u sto vecem broju ponavljanja osetim izgaranje (pecenje) u misicu. Ubedjen sam da u misicima imam veliku kolicinu glikogena (sto vidim i u punjenju) i mislim da je upravo ovakav trening urok tome. Ako vezbam sa vezbacem koji je fizicki veci i snazniji od mene a do otkaza (radeci sa istim tezinama) dodjem posle njega, znaci da sam puniji neke skrivene, rezervne energije.
Ovakav trening nije moguce izvesti ako niste u odlicnoj fizickoj kondiciji.
Na kraju ovakvog treninga ili ne mozete hodati ili je nemoguce podici ruke...