Sada kada sumiram rezultate i utiske vidim da je 2004. godina bila veoma interesantna i intenzivna u takmicarskom smislu. Nastupio sam na 14 takmicenja, na sedam po polusezoni. Prolece je bilo obelezeno dostizanjem moje zivotne forme, a jesen uglavnom interesantnim turistickim ugodjajima, naravno takodje uz prikazanu dobru formu.
Izmedju nastupa na svetskom prvenstvu za veterane u Ostravi i prvenstva Mediterana u Aleksandriji imao sam samo sedam sati boravka kuci, za koje vreme sam samo prepakovao stvari i odmah nastavio dalje.
Posle cetiri dana u Ceskoj dogodilo se da smo cak sedam dana boravili u Aleksandriji o trosku organizatora, a zbog neadekvatnog avionskog prevoza.
Po obavljenom takmicenju, na kojem sam osvojio bronzanu medalju, imali smo jos cetiri dana slobodno.
Moj cimer Vojkan i ja nismo sedeli skrstenih ruku. Upoznali smo svajcarca Markusa i njegovog druga egipcanina Alija, koji su u Aleksandriji boravili povodom prvenstva Mediterana.
Druzili smo se 36 sati. Za to vreme skocili smo do Kaira, do Gize i piramida. Bio je to nezaboravan dan. Sve je islo glatko, pre svega zbog njihovog poznavanja arapskog jezika.
Sa Markusom sam u kontaktu. Eto dokaza da se na bodi bilding putovanjima i takmicenjima mogu steci velika prijateljstva.