SVJETSKI ŠAMPION IVAN STRUGAR SPREMAN ZA ODBRANU ŠAMPIONSKOG POJASA
Do posljednjeg daha
Meč sa Salkom Zildžićem održaće se u Tuzli 9. majaPODGORICA - O uspjesima crnogrskih kik-boksera, u amaterskoj i profesionalnoj konkurenciji, mogla bi se napisati podeblja knjiga, ali veći dio nje bio bi posvećen Ivanu Strugaru. Taj momak, kao od stijene odvaljen, godinama već hara evropskim i svjetskim borilištima, a podatak da je vlasnik čak četiri šampionska pojasa u četiri različite kategorije, dovoljno govori o njegovoj veličini.
Ipak, trijumf nad izuzetno neugodnim i kao zvečarka brzim Salkom Zildžićem iz Bosne i Hercegovine, nedavno u bečićkom hotelu "Splendid", predstavlja najljepši dio Strugarove karijere. Bio je to dvoboj dva izuzetna borca, dva prava šampiona, da bi na kraju ipak trijumfovao onaj bolji, kvalitetniji i spremniji Ivan Strugar.
Međutim, došlo je vrijeme za revanš. U petak, 9. maja, u velikoj Sportskoj dvorani u Tuzli, ponovo će se među konopcima naći sadašnji i eks šampion planete. Pojas je jedan, trenutno u vlasništvu Ivana Strugara, ali njega žarko želi Salko Zildžić. Kaže, da se veoma dobro pripremio za ovaj meč, da očekuje podršku čak osam hiljada ljubitelja borilačkih vještina, nada se da će u petak oko ponoći on otvoriti pobjednički šampanjac. Ali, sa riječi treba preći na djelo.
- Biće to borba do posljednjeg daha - kaže Ivan Strugar. - Spremio sam se najbolje što mogu, preko ovoga ne mogu. Uložiću u ovaj meč čitavog sebe, vjerujem da ću i iz ovog okršaja izaći kao pobjednik. Zildžić jeste veliki majstor kik-boksa, zna da vodi borbu, ima iskustvo. Ali, to što će on "raditi" pred svojom publikom, ne znači mu mnogo. Naučio sam na takve atmosfere, imam dovoljno iskustva, nadam se da ću i ovaj meč odraditi najbolje što mogu i da ću ja otvoriti taj pobjednički šampanjac.
U minulih dva mjeseca ništa Ivan Strugar nije htio da prepusti slučaju. Njega, jednostavno, ne treba tjerati na trening. On sam forsira rad, često i više nego što to njegove mogućnosti dozvoljavaju. I ovaj susret shvatio je krajnje ozbiljno, a znajući njegov mentalitet, nema sumnje da će i u Tuzli uložiti maksimum truda i znanja da odbrani titulu.
- Zaista je Ivan izuzetno dobro radio u minulom periodu - kaže njegov trener Predrag Lekić. - Veoma mnogo nam je koristio sparing sa borcima iz Slovenije. To su bili mnogo ozbiljniji dueli nego što ih ima sa takmičarima iz našeg kluba. Sem toga, Strugar ima iskustvo, ima ogromno samopouzdanje i vjeru u sebe, tako da ni jednog trenutka ne razmišlja da će protiv sebe imati i ogromni broj navijača Salka Zildžića. Lično vjerujem da će i ovaj meč odraditi veoma dobro i da ćemo na kraju slaviti još jednu značajnu pobjedu.
Naš šampion sa svojim stručnim štabom kreće za Tuzlu u srijedu, jer je u četvrtak (8. maja) zakazano zvanično mjerenje, a program u Sportskoj dvorani u Tuzli, dan kasnije, počinje u 20 časova.
Napisao: D. PEROVIĆ
Izvor:
www.areancg.net