V-max pump sam kupio preko jednog bb foruma u BiH kojeg ne bih htio da reklamiram ovdje (vjerovatno ni ne smijem) , a svakako nisu ni zasluzili jer se ispostavilo da su scammeri obični , koji su radili baš na tom principu da dižu u nebesa proizvode koje zastupaju , te tako privlače potencijalne mušterije. Bilo kako bilo, i ja sam "nasjeo" pa kupio v-max pump , i mene su prilikom te kupovine ispoštovali, sve je bilo uredu.
Ono što hoću reći jeste da sam puno više čitao, i vidio slike no - xploda sa opisom da je prava stvar, da razvaljuje i sl .. tako da što se toga tiče više sam se uzdao u no xplode.
Međutim, rezultati su za mene dugačiji bili, puno jači sam na treningu bio sa v-max pump, pump je bio dosta jači.
Pogledao sam klip koji je Pedja ostavio ... i poslije toga sam odmah uzeo kutije i uporedio sastav. Ono što sam vidio jeste sljedeće:
V -MAX PUMP NO-XPLODE (po servingu 20gr)
Energy: 329.2 kj 218kj
Creatin-mo. 2,5gr 2gr
L-Arginine 3gr 1,3gr
Beta-alanine 1,5gr 1gr
Ono što sam naučio iz klipa jeste da Beta alanine daje onaj efekat "peckanja" što opravdava jače peckanje kod v-max pump, samim time jači placebo, u konačnici jači trening ako ništa, što opet i jest cilj svakog treninga.
Ovom laičkom komparativnom metodom sam zaključio prednost v-max pump-a u odnosu na no-xplode, što i ne mora biti tačno, ali ipak u mom slučaju ostaje onaj praktičnio dio koji mi je potvrdio jači efekat.
Od iskusnijih ljudi čujem često da je NO čisto bacanje para. Ne bih se složio jer NO će svakom sportašu omogućiti jači trening, i izvući će maximum iz treninga, i to je neprocijenjivo. Jer kao što znate nije bitno koliko sati radimo , bitno je šta uložimo u te sate.
Hvala na odgovorima, pogledao sam i par drugih klipova, ovom prilikom čestitam Pedja na predanosti i zavidnom uspjehu.
Lijep pozdrav