VELIKI suparnik našeg Mirka Filipovića, Novozelanđanin Murk Hunt, nedavno je poražen u prvom kolu K-1 GP-a u Yokohami od Shemmyja Schilta, no to ga nije pretjerano rastužilo. Naprotiv, u velikom intervjuu za poznati Rogue magazin najavio je povratak na svjetski vrh MMA scene, a u jednom dijelu razgovora osvrnuo se i na hrvatskog borca Mirka Filipovića.
Uzrok poraza, prema Huntu, leži u vrlo kratkoj pripremi na K-1 pravila po kojima se već neko vrijeme ne bori, stoga se Novozelanđanin tako skoro ne planira vraćati u K-1 vode. Trenutačno mu je na pameti samo MMA i Rus Emelianenko s kojim je dogovorio revanš.
"Još uvijek ne znam detalje, ali koliko sam upoznat, to je to. Nakon njegove borbe protiv Sylvije znat ću termin i koliko ću novaca dobiti za borbu."
"Ja sam Gonzagi rekao kako pobijediti Mirka"
Na novinarsko pitanje o karijeri našeg borca, Hunt je odgovorio poprilično bahato.
"Mirko je dobar udarač i odličan borac, ali protiv mene ne može ništa. Sjećate se kako ga je Gonzaga nokautirao u UFC-u? E pa s njim sam se sreo u Las Vegasu i činio mi se vrlo simpatično. Pitao me kako pobijediti Cro Copa i ja sam mu dao par savjeta."
Hunt je Gonzagu savjetovao da primjeni provjereni recept kretanja prema našem borcu.
"Rekao sam mu da se ne uplaši, već da on njega pokuša zastrašiti. Mora se kretati prema njemu i konstantno ga pritiskati ne dopustivši mu da se opusti. Gonzaga ga je pomeo, a da sam se ja s njim ponovno borio, isto bi završilo. Mirko je jako dobar ako ga pustite da se smiri u ringu. To ne smijete dopustiti", objasnio je Hunt koji je borbu protiv Filipovića pobijedio odlukom sudaca.
index.hr