Za pocetak, hteo bih da pohvalim ovaj forum, jel do sada iz nijedne oblasti koja me je interesovala nisam naisao na ovako efikasan forum, sa ovolikom kolicinom korisnih informacija + velikim brojem administratora i aktivnih clanova koji pomazu ljudima koji tek ulaze u ovu pricu.Zaista sjajan nacin za sirenje bodybuildinga u zemlji, i mislim da bi svi sportovi trebali da koriste ovaj forum kao prototip uspesnosti.
Nego, dosta hvaljena, da se vratim na temu.
Naime, skoro sam poceo ponovo da idem u teretanu, posle duge pauze (godinu dana) (visina 188, 95 kg, broj godina se lako moze zakljuciti iz mog nick-a
), i pre jedno 10ak dana sam pronasao ovaj forum, i od tad sam u proseku proveo 5-6 sati dnevno na njemu pokusavajuci da upijem sto vise informacija, doduse ima toliko stvari da se ponekad i zbunim (npr. onih 70 strana o kreatinu, dok sam dosao do kraja zaboravih skoro ono na pocetku
), za pocetak sam prvo 'izucio' ishranu i treninge, a sad su na red dosli suplementi.
Sada sledi konkretno pitanje, koji proteini su najbolji za pocetnike? (sobzirom da mi puno kesa ode na ishranu sad, bilo bi pozeljno da mi predlozite najbolji u smislu odnosa cena/kvalitet, a ne samo kvalitet)
U topicu o najboljem proteinu, dosao sam do zakljucka da bih trebao da uzmem dymatize-ove elite whey, ali evo sad sta me je zbunilo - kad sam pricao sa radnikom u teretani, on je krenuo da mi prica o ladi i ferariju i gorivima, tj. kako je elite whey za iskusnije bildere, a NIKAKO za pocetnike
(tu mi je naravno odma predlozio da kupim neki protein sto on prodaje (ne aludiram da je taj los, iako je neka marka koja nisam video da se ovde ni spominje), tako da me samo zanima, jel istina to da ima razlike sto se tice koriscenja elite whey-a, po pitanju da li je neko pocetnik ili duze vezba, ili je to jos jedna zabluda.(i ako je istina, kao sto vec spomenuh, ako neko moze da mi kaze sta je najbolje za pocetnike)
I jos jedna stvar, da li mogu odma da se bacim na podrsku suplemenata whey + dex + kreatin, ili da sacekam koji mesec da se vratim u 'kakvu takvu formu' pa onda da uzmem taj paket?
(Izvinjavam se u napred na vecem broju pitanja, ali na ova nisam uspeo da nadjem adekvatne odgovore)