Mirko Cro Cop Filipović u trominutnom razgovoru s reporterom Nove TV otkrio plan nastupa u ovoj godini. Cro Cop se nakon povratka iz Nizozemske odlično osjeća i spreman je vratiti se na vrh svijeta. Filipović je u Nizozemskoj odradio teške pripreme s poznatim muay thai trenerom
Ivanom Hyppolitom. Sparinge je radio s K-1 borcem
Remyem Bonjanskim i Gilbertom Yvelom."Išao sam u Amsterdam upravo zbog toga da bi mogao sparirati s Remyem. Put se isplatio, sparirali smo dosta, te sam zadovoljan. S Hyppolitom sam trenirao stand up, s Bonjanskim i s Gilbertom Yyvelom sparirao. Najviše sam se koncentrirao upravo na stand up, koji je i bio razlog odlaska u Nizozemsku"- izjavio je Cro Cop za Novu TV.
Filipović bi krajem lipnja ili početkom srpnja trebao imati sljedeću borbu ovisno o organizatorima. Zasad je još nepoznat Mirkov sljedeći protivnik, ali postoji mogućnost da to bude stand up borac. U svojim planovima Mirko najavljuje i borbu za pojas DREAM-a u rujnu a nakon toga očekuju i revanš s trenutno možda najboljim mma borcem svijeta
Fedorom Emelianenkom.„Očekujem da ću biti u vrhu još barem četiri, pet godina, dobro se osjećam i treniram. Ne vjerujem da ću se boriti kao Randy Couture od 44. godine, on je ipak fenomen" – izjavljuje Mirko Filipović.
Izvor:
www.croring.com