Silvio Samuel osvojio IFBB Houston Pro 2008!
Po drugu godinu zaredom, Silvio Samuel je usao u ljetnje takmicenje u Texasu sa nadom da ce osvojiti pobjedu i sa njom i momentum za Mr.Olympiu. Po drugi put zaredom je to i uspio.
- Moj plan je bio da pobjedim, kao i lani, kaze Silvio. Prosle godine sam se nadao da cu sa pobjedom uci i u TOP 6 na Mr.O. Bio sam sedmi, sto je za prvi nastup na tom takmicenju uspjeh. Sada se nadam da cu sa jakim radom uspjeti da se popravim za korak i udjem u najboljih sest na najvecem takmicenju.
Craig Richardson i Leo Ingram su zabiljezili najbolje rezultate u karijeri zavrsivsi drugi i treci. Richardson je jako napredovao od svog 5. mjesta sa NY Pro ranije u maju ove godine. Dok je Ingram, tek druga godina kao pro, iznio najbolji paket velicine i kondicije u svojoj karijeri.
Armin Scholz je zavrsio kao cetvrti, a Bill Wilmore kao peti. Darrem Charles koji je prije takmicenja bio jedan od favorita nasao se na sestom mjestu.
Ray Arde je bio pobjednik divizije ispod 202 funte, dok su Tricky Jackson i Jeff Long se takodje kvalifikovali za Showdown ispod 202 funte na Olympia Weekendu plasiravsi se kao drugi i treci.
Izvor: Flexonline