Imao sam slican problem, a sad mi je soba puna suplemenata. Kako? Znanjem i samo znanjem. Srecom meni su roditelji fakultetski obrazovani, pa sam zato jedino i znanjem uspeo da im i objasnim,
Kako - pa evo prvenstveno za whey:
Mlijeko. Ok, svi znamo sta je mlijeko. Jednim nacinom filtracije ili manipulacije mlijeka je dobijanje jogurta. Dakle vec govorimo o modifikovanju, da ne bude kasnije price to nije prirodno. Dalje, kad dobijemo sir, nusprodukt je sirutka, koja se sastoji od negde oko 91% vode i 1% proteina. Isto tako raznim nacinima filtracije i modifikacije nastaje sirutkin protein, sto vise procesa filtracije sirutka prodje, to je protein cisci.
Protein je gradivna materija bez koje nema rasta ni ziviota. Od masti se ne raste nego i iskljucivo od proteina. Da se od proteina ne raste i da nije vazan po zivot, zasto se bebama daje mleko i hrana bogata proteinima???
Znate sta mi je stara rekla posle: Pa oni su tebe naucili da tako pricas, jer nije imala argimenata da me pobije. Medjutim dao sam joj malo vremena, bilo je tu jos natezanja, ali posto sam tvrdoglav, prestala je da
prica gluposti. Sad kad ide u kupovinu kupuje mi sve sto hocu.
Probaj ovako, malo dodaj literatute, i ice. Samo polako.