Samo se vi zajebavajte sa mrtvim...ja to u zivotu nisam radio
NEMOJ PISAT ovako nesto PLS!!! Jer ako nisi radio i ako nemas namjeru nemoj govorit da vjezba nevalja, jer najlakse je nabit torzo i noge, a da su ledja krhka kao čačkalica i onda dolazi do raznoraznih problema, ako ne radis mrtvo barem nekakvo istezanje ili nesto, ali mrtvo nazivat zajebancijom u smislu to nevalja(tako sam te ja shvatio) je skroz neozbiljno. Dakle iduci nekom logikom, ledja kod utreniranog covjeka stoje uspravno, odnosno lagano udubljenje, prsa van, pogled ispred sebe dakle kako bi rekli PONOSNO, a upravo donjio dio ledja diktira samo drzanja, odnosno ako je "erector spinae" i "thoracolumbar fascia" slab i labav posotji velika mogucnost ozljede, dakle shvacam taj dio kao nosac cijele misicne konstrukcije i smatram ga ULTRA VAZNIM jer ako imas hrpu naslozenih misica na truloj grani oni ce popadat naokolo i mozda cak i propast usljed ozljede ili slicne pojave sto nam dakako nije u interesu...
Recimo kad krecem sa "masom", trebam i recimo relativno vecu snagu nego sto ju imam kad sam smanjio sebi UH prema tome, kad se opskrbljuljem sa UH mogu vise dizat i znamo koje su tri osnovne vjezbe za snagu, tj. masu jer ja smatram da bez snage ne moze veca masa, makar neki smatraju da vjecno mogu imat isti trening sa istim kilazama, dapace neki mogu u defki dizat vise nego kad su off tako da je relativno i ima vise faktora, ali DEADLIFT je vjezba preuzeta od dizaca utega i nikad jos nisam cuo da je nekorisna, samo je JAKO OPASNO ako se sa njom zezas, a obicno ljudi to rade jer je dosta bolna i iziskuje ogromnu kolicinu energije i koncentracije, pa dolazi do svakojakih nacina izvedbe, ali upravo zbog toga jer te iscijed zadnji atom glikogenai je tako dobra da su je BB preuzeli od dizaca!!! A siguran sam da je neki izbjegavaju jer je i dosta bolna, zna se da radi kompletno cijelo tijelo!!!