Poenta ovog posta koji sam postavio je bila da svako kaze svoje misljenje,tako da nema mesta prepirkama
inache ne volim misljenja ljudi koja zive od prodaje suplemenata,kao npr moj instruktor u teretani koji mi kaze "GLUTAMINA NIKAD DOSTA!"
Ipak je vecina ljudi na ovom forumu ili student,ili je zaposlen ali nema toliko para da izdvoji na suplementaciju,tako da je bilo pitanje oko optimalnosti koriscenja
Realno 90% ljudi na ovom forumu su amateri,izuzev Pedje i jos ponekih....
Tako da za njih i razumem da uzimaju po 30g na dan,jer su se posvetili tome,a mi ostali treniramo da bi bili u formi i bolje izgledali,tako da smo mi za njih amateri
Ja sam pitao bodibildera kome sad ne zelim da spominjem ime,Pansport mu je sponzor na takmicenjima, ali pre nego sto su mu bili sponzori znam da je pio dosta manje suplementacije,i da je govorio da mu je dovoljno,ali sada kad ima proizvode za dzabe navlaci masu na to kako treba piti 6kg proteina mesecno,ne znam ni ja koliko aminokiselina,glutamina....
Niko od nas osim pravih takmicara nema dobru ishranu,budite sigurni u to,znam sta su dijete pred takmicenje,drug mi se takmici....
To su jako velika odricanja,koja ne moze svaki covek da izdrzi
Cak se i 2 dana pred takmicenje nepije voda....
Finansiski to jako puno izadje,pa ako neko ima para da mesecno plati 300eura na suplementaciju,onda svaka cast!
ali realno vecina kao i ja skuplja novac da bi kupila neshto,pa onda to neshto treba iskoristiti na najbolji moguci nacin zbog ulozenih para
ne kazem da je taj profesor bio u pravu,ali eto,voleo bih da Pedja napishe neshto na ovom postu,ali da kaze koji je optimum za nas amatere....
Znam da njemu treba mnogo vishe,i da su mu jaci treninzi,i bolja ishrana ali hteo bih da mi kaze da li je dovoljno 10g na dan
I nije isto kad neko kaze da se glutamin pije u odnosu na telesnu masu,nego se pije u odnosu na misicnu masu!
a nismo ni svesni koliko imamo masti,dok ne pocnemo da je skidamo
Bodibilder koga znam ima 104kg kad je na masi,a kad skida salo onda ima 90kg!
to je 14 kg manje!!! a opet da ga vidite sa 104 rekli bi da extra izgleda,vide mu se trbusnjaci....
I na koji nacin je moguce da se izmeri koliko se preko hrane unese glutamina???