Na prvom mestu postovanje poginulom, te ......RIP
-------------------------------------
Ove iz Kg sve znam, ako znaš i ako si se ikada vozio sa ŠONETOM DIVLJAKOM (kao ja) iz Kragujevca onda motor koji ćeš trebati dugo da "prerasteš" (što kaže sasacg) je neki od 50kubika
Naajveći strah koji sam u životu preživeo, ko ga poznaje zna o čemu pričam
Drago mi je sto znas ovu ekipu. Momci su sjajni i redovno uzivamo u voznji po Grobniku.
Znam Soneta, vozih za njim u Prvenstvu pre nekoliko godina...Iskreno, podosta za njim
ja bih hteo da pitam da li su na primer Honda Varadero 125 ili Kawasaki Ninja 250 dobri za prvi motor?
Razmisljam da kupim neki motor(to bi bio prvi) pa me zanima konkretno da li je 250cc previse za pocetnika?
I hteo bih da cujem vasa misljanja i predloge za prvi motor...visok sam 186cm 99kg.
Najbolji savet su ti vec dali...sto ga pre shvatis, pre ce ti postati svejedno sta vozis....
Sve je to glavi
Ako se covek kontrolise sve moze. Lagano krenes , osetis malo motor i nema problema . Nijedan motor nista ne radi dok mu ti "ne kazes" . A ako se ne kontrolises bar malo pada se i sa 125 cc i 250 i 500cc .
Ja bih samo ponovio...cisto da ozbiljno shvatis
"Nijedan motor nista ne radi dok mu ti "ne kazes""Iskreno, ako imas para..moja preporuka ti je motor od 600 cm2. Turer modeli su napravljeni sa krivom snage tako da kao da vozis 300-tinjak cm2. Ne brini i da mu das pun gas, nece se desiti nista spektakularno. Veruj mi. Posto imas kilograma koliko vec imas, treba te i povuci...a jos ako krenes da se vozis od grada do grada..sa 125-250 cm2...na tu kilazu...mislim da ce biti poprilicno maltretiranje i sto je najvaznije uzitak neces imati, a zato ga i kupujes, zar ne?
Na hiljadarke ne pomisljaj, jer previse dokaza imamo u poslednjih par godina, koliko su opasne...kad si pocetnik ili ti glava na vreme ne kaze da usporis. Veliko pravilo ti je ....sto brze ides, MANJE VREMENA ZA REAKCIJU IMAS. A kad si na dva tocka...veruj reakcija je ono sto ti cuva glavu. Uvideces posle hiljada kilometara, da tu ima jos stvari..ali polako. Ako nisi vozio motor, uvek je dobar pocetak na nekom vecem parkingu, pa nekom neprometnom putu...a trebas i izaci na autoput...negde van grada. Smesti se u desnu traku..uzivaj u voznji..slobodno motoru zavuci na sekund-dva pun gas...cisto da se oslobodis straha da ce se desiti ne znam sta. Pamet u glavu i nema problema.
Rekoh ne znam kako stojis sa parama...Ako kupujes nov motor moja preporuka je Yamaha Fazer 600 cm2