Mislim da nam kolega Buldog duguje jedan izvestaj sa Grobnika,naravno ako je sve bilo po planu.
Naravno, naravno...nego me posao malo okupirao, pa na forumu nisam redovan.
Kao i uvek na Grobniku je bilo prelepo. Ovaj put sam postavio moj vremenski rekord do staze. Stigoh za 4h30min iz Beograda. Vreme nije obecavalo, oblaci su bili puni kise, ali....
Posto sam se odlucio da dva dana uzastopce vozim, nadah se da ce naici i period lepog vremena. Tako je i bilo. Prvi dan je padala kisa (i ne samo ona,pao je jos neko
), ali nisam hteo da propustim to iskustvo...vozenje R1 po mokroj stazi. Po savetu lokalnih trkaca, nisam menjao gumu vec sam izasao na mojoj Dunlop Qulifier, jer se po mokrom brze zagreje i stabilnije drzi radnu temperaturu od trkackih varijanti pneumatika. Krenuo sam bojazljivo, na stazi je bilo manji broj motocikala i videlo se da se svi stede. Kako je dan odmicao, sve sam ostrije ulazio u krivine, ranije otvarao gas, kasnije kocio...mnoge sam tad poceo i da obilazim. Odvozao sam preko 4 sata po takvim uslovima, ali vrag je cucao tamo negde kraj staze i cekao moju nesmotrenost. Par krugova pre kraja poceh kolenima da lizem mokru stazu, ohrabrih se da gume ipak drze, ali nisam uzeo u obzir da je kisa na nalete padala, tako da je nekad staza bila malo suvlja, a nekad i ne. Zadnji krug redari dizu zastave da oznace kraj treninga za taj dan, ja sam bio negde na pocetku kruga i rekoh da se oprostim kako treba od staze...i naravno, kao sto se to obicno i desava...na zadnjoj duploj krivini obaram motor u levo, trazim koleno i ujedno namestam motor u putanju potrebnu da drugi deo krivine prodjem, kad...gume popustise i kao na filmu otklizasmo motor i ja za njim van staze. Bio je to pravi skolski pad i ja sam sad i ponosan na njega. Tako je bio lep, uff
Stete na motoru nije velika, jer sam imao stitnike rama, tako da smo zajedno prosli samo sa malo ogrebotina.
Drugi dan je vec bilo lepse vreme, mnogo vise motorcikala na stazi i naravno mnogo zanimljivija voznja. Odmah sam promenio "izdajnicke" gume, uzevsi za ovu stazu neprikosnovenog Dunlopa 211 GP. Guma drzi neverovatno. Doduse, posto sam uzeo dimenziju 200/55 imao sam malo sporiji ulaz/pad u krivine, ali nista neprihvatljivo. Drzao sam stabilno vremena, sve u sekundi-dve, ali nisam zadovoljan sa najboljim vremenom. Na prolece to mora ici jos dole.
Sve u svemu...proveo sam se odlicno...svakom preporucujem...a kad prebacim sa kaseta na cd snimak sa kamere sa motora, imacete sta i da pogledate...Snimak je preko 2 sata, ali cu izabrati neki interesantniji krug pa ga postaviti na You Tube-u. Na, zalost pad nisam snimio...istekla mi kaseta.
Evo par fotografija sa tog vikenda...prvo slike po dolasku