pazi r1 jeste dobar i brz motor,ali nije pouzdana toliko kao suzuki i honda,bar sto se tice R motora.Ja znam da ona moze dosta da predje uz redovan servis i odrzavanje,ali ako se ne drzi na 12000 o/min kao sto neki voze,ili na zadnjem.Voznja na zadnjem ti je smrt za vecinu motora,a yamaha to izgleda najgore podnosi,zato ih toliko i vidjam u dvoristu,radi se o tome da kada vozis na zadnjem, pumpa za podmazivanje nema odakle da vuce ulje i onda ti motor radi neko vreme na suvo,a to je uzas za motor.Ja inace volim R motore ali ih ne vozim jer su to masine koje nisu za grad,i za ovo nase gorivo,niti za voznje od kafica do kafica,to su masine za stazu,samo R u oznaci znaci da nisu za put,isto tako kad vidim pozere koji voze takve motore da bi navatali nesto za kres,pritom su u sorcu i papucama a kaciga okacena na lakat,smuci mi se zivot.Realno najisplativiji i najupotrebljiviji motori za nase uslove puta su enduro motori pa onda nakedi,sve ostalo uzasno lose podnose nase puteve.Ali ko hoce da vozi R motor i adrenalin,samo napred.
Vise posla za mene.
Ja sam nasao zlatnu sredinu,kupio sam hondu vfr800 vtec.To je sportski motor sa v4 motorom,koji se pokazao bezbroj puta,bas kao i bokser motor na bmw motorima,i extra sam zadovoljan,izgleda vrh,meksi je od R motora,udobniji bar 10 puta,to najbolje zna moja suvozacica.