Markoni, procesljao sam sajt i video da smo negde isti po visini i tezini, ja sam 2 cm nizi i imam 86 kg. Videh da ti je Pedja preporucio da unosis i 5g. proteina po kg, e sad da li imamo isti metabolizam i potrebe to vec ne znam. Uglavnom mislim da je ova brojka ne ostvariva! Znaci ja treniram 4 puta nedeljno i tih dana unosim po 100g. wheya znaci 80g proteina i to mi je ujedno i najveci unos sto se tice praska,ostalim danima potrosim mozda 1-2 dozera (ujedno zelim da pitam i ostale da li je uzimanje Wheya u danima pauze bacanje para?). E sad tu je i ishrana ali ako unesem 80g. proteina preko praska gde da nadjem jos 350-400 koji su kao potrebni na moju kilazu , znaci to bi bilo jos nekih 2kg. mesa dnevno uz Whey, SVAKI DAN ,pa ko to mozeeeee....Ne bih da bude da sam se uhvatio za tih Pedjinih 5g. kao pijan plota ali ja ne znam ni da li unosim cela 3g. dnevno mislim da cesto i ne.Zaista pored vremena provedenog u teretani, ispita,devojke i ostalih zivotnih stvari nemam vremena da pravim sebi 5 visoko proteinskih obroka i vodim samo racuna sta cu da jedem i kad. Kad tako procitam neciji text zapitam se sto ja uopste treniram i dajem pare na suplemente ili se ovde mozda nekad mogu procitati i neki ne realni i preterani saveti.
.....dobro dosao na forum......
gle stari.....ja sam markoniju rekao 5 gr,jer njegov mi trening lici na to da mu je potrebno toliko protkaca....
e sada...s obzirom da nam je markoni da svoje podatke...visinu,tezinu itd..ja sam samo zbroji 2 i 2....
znaci,ukoliko ti nemas takmicarske pretenzije,ukoliko vezbas neki drugi sistem od markonija,ukoliko nemas vremena ili bilo kakav drugi parametar da ti odreduje pravac onda ti sam moras da nadjes svoj optimum....
znaci....sve je stvar feeleinga i iskustva.....jednostavno se ne moras opterecavati sa brojkama i slovima...kreni ka svom postavljenom cilju a merilo neka ti bude ogledalo....
kada vidis da si zadovoljan e onda to odrzavaj i onda ces da sponzas svoje telo...
naravno da su smernice koje mozes da nadjes ne samo na ovom forumu dobre i treba da stalno proucavas i istrazujes...ali ne treba da se drzis necijih reci kao pijan plota...
nadam se da si me razumeo