Masine su sjajne pogotovo za pocetnike.Razlog,vecina pocetnika ima katastrofalu formu izvodjenja vezbi,masinama se to izbegava i oni vremenom sticu osecaj za korektan rad pogotovo sa slobodnim tegovima...
brate u teoriji si ti skroz u pravu,ali praksa je kao i obicno malo drugacija. Ja svaki dan vidjam ljude koji uspevaju na raznorazne nacine da varaju i na masinama,a dodatan problem je sto je u nasim teretanama vecena masina pravljena od oka tj kako se nekome cinilo da treba,pa sad sto uglovi bas nisu kako treba koga to briga. Jos nesto masine treba znati i podesiti, uvek me impresioniralo kada dodjem na masinu posle nekoga ko ima 160 cm i ukapiram da je postavljena bas kako meni odgovara sa mojih 188 cm,zanimljivo zar ne? Jos jedan problem je sto masine omogucavaju takvima podizanje mnogo veceg opterecenja nego sto realno mogu i tu se potire onaj plus za bezbednost koji masine imaju u odnosu na tegove.
Poenta ove price je po meni da i masine i tegovi imaju svoju funkciju u ovom sportu i da se odlicno dopunjuju,a da ni jedno ni drugo ne valja ako se ne nauci pravilno izvodjenje vezbi i ako se teret dize sujetom ,a ne misicima
Ma da,tesko je sve to ovako objasniti..Znas kako bar sam ja tako navikao,dok sam drzao svoj gym ihaa godina svasta sam se nagledao,i "penjanje "i na masine i tegove,ma znas sta pricam,nego hocu da kazem ,radio sam sa ljudima,sve sam cinio da ih naucim kako to treba raditi[i u vecini slucaja uspeo]..I zaista te korekcije sam najlakse ispravljao masinama,ali opet to je zato sto sam bio azuran..Znaci dosta zavisi i od trenera..
Nista ja nemam protiv tegova[ja radim sa njima]..Po meni je dobro ono sto moj misic oseca,a to moze biti i masina,i jednorucni i dvorucni teg...