Apy Echteld, jedan od Emelianenkovih agenata je potvrdio da su M-1 Global i Fedor na putu da u toku iduce nedjelje raskinu ugovor, i time da ucine Fedora ponovo slobodnim agentom.
UFC je cini se raspolozen da ponovo otvori pregovore oko angazovanja Fedora sa njegovim menadzerima. Prethodni pregovori su trajali skoro godinu prije nego li su se zavrsili neuspjesno.
UFC-ijev predsjednik Dana White je nakon toga bio vrlo kritican u svojim komentarima na racun Emelianenkovog tima, tvrdeci pri tom da ni jednom nije imao prilku da se sretne ili da razgovara sa Fedorom. Ipak koliko se cini Dana je itekako zainteresovan da Fedora dovede u UFC...
Da li ste raspolozeni da zapocnete pregovore oko Fedora?
Dana White: Apsolutno, 100-procentno i to u roku odmah. Ljudi misle da je on najbolji, ja se sa tim ne slazem, cak ni izdaleka, ali ukoliko je moguce prikljuciti ga UFC, potrudicu se da to i ostvarim.
Da napomenem, problemi izmedju Randy Couturea i UFC su zapoceli upravo kada americka organizacija nije uspjela da privoli Fedora da potpise za njih, i sada se vec mjesecima bije bitka oko ranijeg dogovora izmedju Randya i UFC-a i obaveza iz njihovog ugovora, proteklih mjeseci situacija je cini se postala jos gora, i pitanje je da li ce se promjeniti ukoliko Fedor pristupi UFC-u.
Naravno Dana ima i na to komentar:
Dopada mi se Randy, zaista mislim da je dobar tip, i koliko god da je bilo problema rado bih dao sve od sebe da ucinim da Fedor potpise za nas i da stavim Randya u oktagon sa njim. Sve bih ucinio prvo zato jer bi to bio sjajan mec, a pod dva jer mislim da bi Randy prebio Fedora!
Couture je za sada odbio da komentarise nova desavanja.