Bravo Kula.
Ja izvodim tzv 21 - sto je ta tvoja varijanta, samo sto se rade po 7 ponavljanja u svakom dijelu.
Medjutim, imam jednu malu varijaciju, koju povremeno ukljucim, naime to sve uradim u trostruko opadajucim setovima.
Recimo obicno stavim 2 x 5 kg sa svake strane olimpijske sipke, uradim prvih 21 ponavljanje (7+7+7), vratim teg na stalak, brzo skinem po jednu plocu sa svake strane, opet novih 21, vratim sipku na stalak i skinem preostale ploce i uradim 21 samo sa sipkom.
U ovoj varijanti zadnjih nekoliko ponavljanja se uradi uz mali cheating, inace se forma drzi sto preciznija i tezina nije u prvom planu, ali i pored toga bicepsi gore i bukvalno ih je nemoguce prepoznati samo poslije jedne ovakve serije.
Takodje sta sam vidio u treningu Mr. Phila Heatha, on radi varijantu sa po 10 ponavljanja u svakom dijelu sto je ukupno 30 jako teskih ponavljanja - ali ocito po njegovim rukama bi se reklo da to itekako radi...
Ovo sto sam nabrojao nijesu mozda varijante za pocetnike, ali ova klasicna "21" u 1-2 seta na kraju treninga za biceps je i vise nego sjajna varijanta da stavi tacku na I.
Ova varijanta treniranja bicepsa je aktulena vec decenijama, i sigurno da nije efikasna nebi se i danas primjenjivala.